איך מתמודדים הרופאים במרכז הארצי להמופיליה עם לקיחת דם לתינוק או הזרקה תת עורית לפעוט? הפתרונות הוצגו במהלך כנס מחקרים קליניים בילדים של עמותת C TRIALS שהתקיימה בבית החולים רמב"ם בחיפה
במהלך כנס מחקרים קליניים בילדים שהתקיים היום (יום ד') בבית החולים רמב"ם בחיפה, בחסות עמותת C TRIALS , סיפרה מנהלת המחקרים הקליניים בהמופיליה במרכז הרפואי שיבא, ד"ר תמר ברזני ברוטמן, שהעבודה מול פעוטות ותינוקות הביאה את הצוות הרפואי לחשוב על פתרונות יצירתיים שיקלו על הילדים בקבלת הטיפולים.
הליך החדרת התרופה לווריד אצל ילדים, הוא הליך קשה, אך במרפאה החליטו לבנות בעמדת האחיות מכשיר מיוחד שגורם להסחת הדעת של הילדים ויקל על קבלת הטיפול.
"אחד הקשיים הגדולים במחקרים הוא הצורך לקחת דם מהתינוק מדי ביקור והזרקת התרופה. אנו עושים את מירב המאמצים להקל על הפרוצדורה ומוצאים את עצמנו שמים בטלפון סמי הכבאי או אפליקציית חיות כדי להקל על ההליך".
ד"ר ברזני ברוטמן הציגה בפני הנוכחים סרטון של ילד שהגיע להזרקה תת עורית של התרופה ונכנס להיסטריה לפני ההליך. ברגע שהפנו את תשומת לבו אל התקרה, ממנה השתלשלו חוטים ועליהם בובות של בעלי חיים, שנעות למעלה ולמטה, הוסחה דעתו של הילד, הוא החל לשוחח עם הוריו ואפילו לצחוק, בעוד האחות משלימה את הטיפול מבלי שהוא שם לב.
יו"ר עמותת C TRIALS ד"ר ויקטור וישליצקי: "מחקר קליני הוא נושא סבוך בדרך כלל ועל אחת כמה וכמה בילדים, והרגישות במחקרי ילדים ברורה ומובנת. עמותת סי טריילס שמה לה למטרה לקדם את נושא המחקר הקליני בארץ, על כל היבטיו ועושה זאת על ידי פעילות בתחום העלאת המודעות לנושא, חינוך וקידום ידע וגם פעילות מול גורמים רגולטוריים כמו משרד הבריאות, לקידום נושאים שונים המשפיעים על האפשרויות לקדם מחקר קליני בארץ".